Знайти роботу без досвіду у Дніпрі — складний квест чи легка прогулянка?

22.02.2022

Дніпро пропонує чудові можливості, коли справа доходить до побудови професійного шляху. Низьке безробіття, висока середня заробітна плата в підприємницькому секторі, зростаюча кількість зареєстрованих компаній і статистика середньої зайнятості, що збільшується, — все це хороші прогнози для людей, які шукають роботу в неофіційній бізнес-столиці України. На жаль, у багатьох запропонованих вакансіях потрібно хоча б кілька років досвіду роботи у тій чи іншій сфері. То як же знайти роботу без досвіду?

Яка робота без досвіду є в Дніпрі?
По-перше, не втрачайте віри в себе. Робота без досвіду в Дніпрі доступна в багатьох галузях. Компанії шукають молоді таланти, наприклад, серед випускників та студентів вузів — звідси і пропозиції стажувань, які ви знайдете у кар'єрних бюро навчальних закладів. Недолік досвіду молодий працівник компенсує іншими надзвичайно цінними для роботодавців якостями:

  • ентузіазмом;
    амбітністю;
    свіжим поглядом;
    енергійністю;
    легкістю у навчанні;
    знання нових технологій;
    гнучкістю до змін;
    відкритістю у встановленні контактів.

Переглядаючи оголошення про вакансії на Jooble, зверніть увагу на ключові фрази: джуніор, молодший спеціаліст, оплачуване стажування, пробний контракт. Також варто надсилати заявки, коли потрібний невеликий досвід роботи. Якщо резюме дуже хороше і кандидат має досвід в інших сферах, шанс влаштуватись на роботу збільшиться.

У Дніпрі пропозиції роботи без досвіду також доступні для посад, що не потребують великих знань, на місця, де кандидат може швидко навчитися необхідної праці. Якщо ви шукаєте пропозиції такого типу, враховуйте свої власні схильності та перевіряйте попит на ринку праці.

Варто зазначити, що прогноз експертів для Дніпра на 2022 рік вказує на кілька десятків дефіцитних професій, де люди мають найкращі шанси знайти роботу. Пропозиції роботи варто пошукати у сфері транспорту та зберігання, де роботодавці шукають:

  1. постачальників;
    кур'єрів;
    вантажників;
    комірників.

Також не вистачає: будівельників, прибиральників, нянь, доглядальниць за старими та інвалідами, інтерв'юерів, помічників на кухню, продавців та касирів.

Пропозиції роботи без досвіду у Дніпропетровську — де шукати?

Введення в пошуковій системі таких фраз як "робота в Дніпрі" та перевірка результатів зайняли б багато часу. Найефективніший спосіб пошуку роботи – це використання рекрутингової платформи. Там ви знайдете безліч оголошень, які можна відфільтрувати, наприклад, за місцем роботи чи професійною сферою. Варто обрати безкоштовний портал, наприклад, https://ua.jooble.org/. При використанні цього сайту для пошуку оголошень про роботу ви можете вибрати рівень вакансії - Без досвіду або Стажування.

Підписуйтесь також на групи у соціальних мережах, присвячені роботі. Будьте обережні з розміщеними там пропозиціями на відміну від порталу вакансій, немає гарантії, що вони перевірені на легальність. Не надсилайте своє резюме, не кажучи вже про гроші, у підозрілі місця – у соцмережах зустрічаються спроби здирництва даних, конфіденційної інформації, номерів карток тощо.

Не завадить скористатися законом допомогою та ознайомитись із пропозицією центру зайнятості міста Дніпро. Ви можете це зробити через оф. веб-сайт або записатися на прийом в одному з кількох офісів.

Також не забудьте завести власну мережу контактів – людині без досвіду знадобляться рекомендації. Запитайте у родичів, чи не шукають їх знайомі роботодавці нового працівника. Чим більше близьких та друзів дізнаються, що ви шукаєте роботу у Дніпрі, тим більше у вас буде шансів на успіх. Загалом ринок праці в Дніпрі досить активний, є безліч вакансій, які не припускають великого релевантного досвіду. Тому дуже важливо активізувати свої таланти, знайомства та не здаватися!

Ми рекомендуємо
Почитайте блог, цікаві статті
підписатися на розсилку акційних листів
не частіше 1 разу на місяць
Email
Введите свой Email
Ви підписалися на розсилку Дякую